Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart op de bakplaat recept
Appeltaart op de bakplaat recept

Appeltaart op de bakplaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de rozijnen 5 minuten in lauw water tot dat ze geweld zijn.
Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog.
Rasp het geel van de schil van de citroen en pers deze uit.
Schil en snij de appels in blokjes.
Meng de appel met het citroensap, kaneel, suiker en de gewelde rozijnen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bedek de bodem van de bakplaat alvast met bakpapier en de randen met boter.
Meng alle ingrediënten en de rasp van een halve citroen voor het deeg door elkaar.
Deel dit deeg in ⅔ voor de bodem en ⅓ gaat bovenop de vulling.
Bedek nu de bodem en 2 cm hoog de randen met één deel van het deeg.
Verdeel hier nu de vulling over
Leg daar weer overheen het andere deel van het deeg kruislings in repen.
Bak de taart 1 uur op 180 °C.
Wanneer hij nog warm is de taart bedekken met de abrikozenjam, hiervan gaat hij mooi glanzen en het geeft een lekkere smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart op de bakplaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven