Appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor het vulsel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kneed de , en en 1,5 ei door elkaar tot een stevige bal.
  2. Laat deze, wanneer hij te slap is geworden, een kwartier op een koele plaats staan.
  3. Rol hem zo uit tot een grote ronde lap.
  4. Druk die in een ingevette springvorm, zo, tot de bodem geheel bedenkt en de zijwanden ongeveer 4 cm bedekt zijn.
    Snipper de geschilde appelen, de , goed gewassen /rozijnen en de geraspte citroenschil.
  5. Vul hiermee de vorm en leg er ruitvormig dunne reepjes van het overgebleven over.
  6. Rol de rand enigszins om, kartel dit uit en werk daar de rand mee af.
  7. Besmeer het met wat van het overgebleven geklopte ei en bak de taart in een matig verwarmde oven lichtbruin en gaar (ongeveer 1 uur).
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Oma's appeltaart4Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
377 kcal
18%3016 kcal
Vetten
23 g.
33%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
22 g.
25%176 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart