Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart recept
Appeltaart recept

Appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed de boter, bloem en suiker en 1,5 ei door elkaar tot een stevige bal. Laat deze, wanneer hij te slap is geworden, een kwartier op een koele plaats staan. Rol hem zo uit tot een grote ronde lap. Druk die in een ingevette springvorm, zo, tot de bodem geheel bedenkt en de zijwanden ongeveer 4 cm bedekt zijn.
Snipper de geschilde appelen, de suiker, goed gewassen krenten/rozijnen en de geraspte citroenschil. Vul hiermee de vorm en leg er ruitvormig dunne reepjes van het overgebleven deeg over. Rol de rand enigszins om, kartel dit uit en werk daar de rand mee af. Besmeer het deeg met wat van het overgebleven geklopte ei en bak de taart in een matig verwarmde oven lichtbruin en gaar (ongeveer 1 uur).

Serveersuggesties

Optie: Smeer de bovenzijde in met abrikozenjam.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven