Taart Appel uit Boedapest

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe in een kom de , 75 gram , snuifje zout en de .
  2. Snijd met twee messen de door de zodat een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Voeg de , zure en 2 , meng alles tot een soepel bal deeg onstaat.
  4. Laat het afgedekt ca. 30 min.
  5. rusten.
  6. Vet een springvorm in met en bestrooi met .
  7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes.
  8. Hak de grof.
  9. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  10. Bestuif het werkvlak met .
  11. Rol de helft van het deeg uit tot potlood dikte en bekleed er de vorm.
  12. Bak de bodem in de oven ca. 10 min.
  13. Rol intussen de rest van het deeg uit en snijd bladeren en takken en steeltjes uit.
  14. Kerf de blaadjes in met botte kant ven het mes.
  15. Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs op de taartbodem.
  16. Meng de rest van de , , en en strooi dit over de .
  17. Bedek dit met de deeg figuurtjes.
  18. Bestrijk het deeg met eiwit.
  19. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in ca. 25 min.
  20. goudbruin en gaar.
  21. Laat afkoelen en bestrooi met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwitten
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3989 kcal
199%3989 kcal
Vetten
237 g.
338%237 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
323 g.
124%323 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
175 g.
194%175 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart Appel uit Boedapest