Taart abrikozen kruimel met amandel creme

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. ontdooien.
  2. Oven voorverwarmen op 225 graden C.
  3. Aanrecht bestuiven met en het op elkaar leggen en uitrollen tot een lap van 30 cm.
  4. rond.
  5. Bakplaat bekleden met bakpapier.
  6. Het deeg erop leggen en een opstaande rand van 2 cm.
  7. hoog maken Bakpapier in een rondje knippen en op het deeg leggen.
  8. Bakvulling of peulvruchten op het bakpapier leggen en in het midden van de oven in ca. 15 min.
  9. gaar bakken.
  10. Intussen in keukenmachine 60 gram malen tot poeder.
  11. In een kom de romig roeren, , , en creme fraiche erdoor roeren en blijven roeren tot een gladde creme ontstaat.
  12. laten uitlekken.
  13. Boven kom zeven en rest in klontjes aan meel toevoegen.
  14. toevoegen en tot een kruimelig deeg kneden.
  15. Tussen vingers verkruimelen.
  16. Bodem uit de oven nemen en in ca. 10 min.
  17. iets laten afkoelen.
  18. Oven terug draaien tot 200 graden C.
  19. over de taart verdelen, amandelcreme over de taart uitstrijken en de taart in het midden van de oven in ca. 40-50 min.
  20. gaar bakken.
  21. Laten afkoelen en bestrooien met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
576 kcal
28%2304 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart abrikozen kruimel met amandel creme