in de vorm laten staan tot het van de rand krimpt en vervolgens op een taartrooster storten en laten afkoelen.
De pureren in een keukenmachine.
De mooste achterhouden voor garnering.
De weken in koud water.
De slagroom(1 deciliter) stijfslaan en met de yoghurt(2 deciliter), citroensap(2 eetlepels) en basterdsuiker en met de aardbeien(500 gram) puree vermengen.
De gelatine(5 blaadjes)(15 gram) in een ovenschaaltje onafgedekt 10-20 seconden verwarmen op de hoogste stand.
De gelatine(5 blaadjes)(15 gram) door het aardbeimengsel scheppen en laten afkoelen.
De taart in drie delen snijden en de onderste bestrijken met de jam die 1 minuut is verwarmd op de hoogste stand in de magnetron.
Besprenkelen met likeur.
De volgende taarthelft erop zetten en er het yoghurtmengsel over verdelen.
De bovenkant erop zetten.
De zijkant en bovenkant bestrijken met jam en aardbeien(500 gram) puree.
De overige aardbeien(500 gram) in plakjes snijden en op de rand in een circel op de taart leggen.
De appelsap(2 deciliter) aan de kook brengen in ca. 2-3 min in de magnetron op de hoogste stand en de geweekte rode gelatine(5 blaadjes)(15 gram) erdoor mengen.
Laten afkoelen en over de aardbeien(500 gram) schenken.
De geroosterde amandelen(50 gram) tegen de zijkant drukken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, aardbeien, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
yoghurt en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, yoghurt, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom, yoghurt, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, gelatine, maizena
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.