Stroopappeltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan

Bereidingswijze

  1. 2 grote bakplaten met folie bekleden en licht met of gesmolten boter bestrijken.
  2. De met een schone doek schoonvegen en een houten ijsstokje of dikke satéprikker stevig in de appel prikken.
  3. , en azijn in een hoge pan met dikke bodem boven matig vuur zonder koken roeren tot de is opgelost.
  4. Mengsel aan de kook brengen en vervolggens het vuur iets lager zetten en zonder roeren 15 minuten laten koken. (1 theelepel van het mengsel wat je in koud laat vallen moet een balletje vormen. ) Pan dan direct van het vuur halen.
  5. Appels een voor een in het suikermengsel onderdompelen en er meteen weer uit halen Draai de appeltjes snel zodat ze geheel door het suikerstroop-mengsel bedekt worden. (pas op:
  6. mengsel is heet!).
  7. Elke appel laten uitlekken en op de bakplaat hard laten worden bij kamertemperatuur.
  8. Maximaal 2 dagen bewaren.
  9. Traditioneel en heel oud herfstrecept voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier van genieten.
  10. Tip:
  11. Maak ze eens voor je ouders of grootouders.
  12. Het zal vast herinneringen oproepen...
  13. Tip 2:
  14. je kunt de appeltjes na het suikeren nog extra opsieren door ze nog eens extra door kristalsuiker te wentelen.
  15. Kinderen vinden "discodip" ook geweldig!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1185 kcal
59%4740 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stroopappeltjes