Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelsalade uit de Alpen recept
Aardappelsalade uit de Alpen recept

Aardappelsalade uit de Alpen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in goed zout water.
Zijn de aardappelen goed afgekoeld dan in halve plakjes, van ca. 5mm dik, snijden.
De plakjes mengen met wat koolzaadolie, wijnazijn, iets grof bergzout, wat peper en kummelzaadjes.
Vergeet echt niet de kummel want die maakt nu juist die typische alpen-aardappelsaladesmaak.
De hoeveelheden zijn geheel naar eigen smaak.
Wel er aan denken dat de olie en azijn wat in de aardappelen trekt en dat je er, vlak voor het serveren, nog iets over sprenkel of het olie en azijnsetje op tafel zet zodat ieder het naar eigen smaak kan afmaken.
Om het zo lekker mogelijk te krijgen is het een kwestie van regelmatig uitproberen tot dat je weet welke hoeveelheden bij je past.
Vlak voor het serveren heel fijn gesneden platte peterselie of bieslook er over strooien.

Serveersuggesties

De salade kun je leuk serveren door op een bord een blad van ijsbergsla te leggen met daarop aardappelsalade bestrooid met de, heel fijn gesneden, peterselie of dille. Met wat tomatenpartjes op de salade kun je het extra fleurig uit laten zien. Samen met een heuse Wienerschnitzel voel jij je, met dit gerecht, in de alpen op vakantie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelsalade uit de alpen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven