Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190˚- 200˚ C.
  2. Kook het hard in circa 10 minuten.
  3. Wok de (gewassen!) met circa 15 gram , 1-2 theelepels (naar smaak), snufjes (naar smaak) en de (met de knoflookpers uitgeknepen) knoflook in een wok of grote pan tot de na 3 a 4 minuten beetgaar is.
  4. Laat afkoelen.
  5. Verwijder zoveel mogelijk vocht.
  6. Doe dit door de goed uit te knijpen met de handen, het ruim uit te spreiden (op het hakblok bijv. ) en het daarna goed af te deppen met driedubbel gevouwen, papieren handdoeken. (Dit is erg belangrijk om te voorkomen dat de taartbodempjes na het bakken vochtig worden).
  7. Doe de in een kommetjes en dek het af.
  8. Laat 4 plakken diepvries hartige taartmix in enkele minuten ontdooien en druk deze voorzichtig met vochtige gemaakte vingers in 4 muffin-uitsparingen van de met ingevette muffinvorm.
  9. Snijd met een klein, scherp keukenmesje het overtollige deeg weg.
  10. Zorg er wel voor (door je vingers te gebruiken) dat de deeg overal ongeveer even dik verspreid is in de 4 muffinuitsparingen.
  11. Braad de plakjes -spek samen met de fijngesnipperde met een beetje in een koekenpan tot dat de spekreepjes goudbruin en crispy en de gesnipperde uitjes glazig, zijn.
  12. Leg de spekreepjes op een dubbelgevouwen papieren handdoek en dep het vet eraf met een ander stukje papieren handdoek.
  13. Roer vervolgens 1 eetlepel van het spek--uitjes-vet door de . (Optioneel!) Beleg de zijkanten en de bodems van de – inmiddels met deeg gevulde – muffinuitsparingen met stukjes van de -plakjes. (Niet laten overlappen!) Laat de spekplakjes net iets boven de rand van de taartjes uitsteken!
  14. Verdeel vervolgens de helft van de fijngeraspte over de bodems van de 4 korstdeegtaartjes.
  15. Daarover de verdelen, daarover de rest van de geraspte .
  16. Plaats de muffinvorm met de 4 taartjes circa 12/13 minuten in de voorverwarmde oven van 190˚C - 200˚ C of tot de taartjes goudbruin zijn en de erop gesmolten is.
  17. Haal de taartjes uit de muffinvorm en vul (decoreer) ze verder op met het fijngehakte, hardgekookte .
  18. Garneer tenslotte de taartjes met wat een takje , een half (zo klein mogelijk) snoep- of kerstomaatje en ringetjes van bosuitjes (of bieslook).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geitenkaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
87 kcal
4%348 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazie/geitenkaas taartje met pancetta