Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis

Ingrediënten

+ -
print

Garnalenvulling:

Marinade:

Jus van rode wijn en inktvisinkt:

Dragonmayonaise:

Inktvis in tempura:

En verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Spuitzak
  • Garde
  • Oven
  • Bolzeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Jus van rode wijn en inktvisinkt:
    Maak de paprika schoon en snijd de paprika in stukjes.
    Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper deze fijn.
    Snijd de tomaten in stukjes.
    Snijd de venkel in smalle repen en de wortel in stukjes van ca. 1 cm.
    Snijd de boter in kleine blokjes.
    Fruit de sjalot en knoflook tot ze lichtbruin is.
    Voeg venkel, wortel, rode paprika en tomaat toe en laat de groenten op matig enkele minuten mee fruiten.
    Blus af met de rode wijn en rode port en laat tot de helft inkoken.
    Voeg saffraan, laurier, tijm en gevogelte bouillon toe en laat op laag vuur indampen tot een derde.
    Schenk de jus met de groenten door een fijnmazige bolzeef en druk met de achterzijde van een pollepel het resterende vocht uit de groenten.
    Damp de saus verder in tot de gewenste sterkte en dikte.
  2. Het mag licht stroperig zijn.

    Garnalenvulling:
    Snijd de korst van het brood en snijd het brood in blokjes.
  3. Doe in een kom en schenk er de slagroom bij.
    Hak de gamba’s tot een grof gehakt.
    Snipper de knoflook, snijd de peterselie fijn en rasp de helft van de limoen en pers de halve limoen uit.
    Voeg ei, knoflook, peterselie, limoensap en rasp, brood-roommengsel toe.
    Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zeezout en peper uit de molen.

    Pijlstaartinktvis vullen:
    Trek de kop en de tentakels van de inktvis los van het lijf.
    Snijd de tentakels vlak voor de ogen los van de kop.
    Als de inktzak nog aanwezig en intact is, bevindt hij zich aan de kop.
    Verwijder de inktzak voorzichtig en houd deze eventueel apart om te verwerken in de saus.
    De rest van de kop, waar de ingewanden in zitten, kan worden weggegooid.
    Stroop het grijze vel van het lijf en trek de twee zijflapjes eraf.
    Voel met de vingers in het lijf en trek het transparante stukje kraakbeen eruit.
    Spoel het lijf van binnen en buiten grondig schoon met koud water.
    Dep goed droog.
    Vul een spuitzak met het garnalengehakt en spuit in de inktvislijven.
  4. Steek de opening dicht met een cocktailprikker.
    Pers het sap van de limoen uit.
    Roer alle ingrediënten voor de marinade en het limoensap met een garde door elkaar.
    Voeg toe aan de inktvis-tentakels, laat minstens 20 minuten marineren.

    Dragonmayonaise:
    Meng de eidooiers met de mosterd, azijn en gembersiroop in de blender.
    Voeg de kruiden en bouillon toe en pureer tot het mengsel volkomen glad is.
    Schenk geleidelijk aan de druivenpitolie erbij tot de mayonaise gaat binden.
    Breng op smaak met citroensap, zout en peper uit de molen.
    Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje.
    Inktvis in tempurabeslag:
    Snijd de schoongemaakte inktvislijven in gelijkmatige dikke ringen en dep ze goed droog.
    Roer met een garde het ijskoude water door de tempurabloem tot een dik vloeibaar, maar klonterig beslag.

    Eindbereiding en presentatie:
    Bak de gevulde inktvis in iets boter tot ze lichtbruin is en laat ze verder garen in de oven bij een temperatuur van 90 graden celsius, circa 8-10 minuten.
    Haal de inktvistentakels uit de marinade.
    Bak de tentakels 1 minuut op hoog vuur in plantaardige olie.
    Prik per ring inktvis aan een lange cocktailprikker of stalen pen, haal door het beslag, laat uitlekken en frituur op 175 graden celsius.
    Was de spinazie.
  5. Roerbak de 1 minuut, breng op smaak met zeezout en zwarte uit de molen.
  6. Laat op een zeef uitlekken.
    Verdeel in het midden van een warm bord.
    Snijd de gevulde schuin door midden en leg op de .
  7. Verdeel de tentakels rondom.
    Klop koude blokjes geleidelijk door de rode wijnjus en voeg de inktvisinkt toe.
    Lepel langs de .
    Presenteer de gefrituurde en dragonmayonaise er naast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon, groentebouillon, olie
  • wit brood, wijn, wijn, bouillon, groentebouillon, spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood, wijn, wijn, bouillon, groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eierdooiers
  • wit brood, bouillon, roomboter, groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon en groentebouillon
  • slagroom en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, wijn, wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood, bouillon, groentebouillon, olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
942 kcal
47%3768 kcal
Vetten
58 g.
83%232 g.
Waarvan verzadigd
28 g.
140%112 g.
Waarvan onverzadigd
15 g.
52%60 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
6 g.
104%24 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
20 mg.
2%80 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis