Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis recept
Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis recept

Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Jus van rode wijn en inktvisinkt:
Maak de paprika schoon en snijd de paprika in stukjes.
Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper deze fijn.
Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de venkel in smalle repen en de wortel in stukjes van ca. 1 cm.
Snijd de boter in kleine blokjes.
Fruit de sjalot en knoflook tot ze lichtbruin is.
Voeg venkel, wortel, rode paprika en tomaat toe en laat de groenten op matig enkele minuten mee fruiten.
Blus af met de rode wijn en rode port en laat tot de helft inkoken.
Voeg saffraan, laurier, tijm en gevogelte bouillon toe en laat op laag vuur indampen tot een derde.
Schenk de jus met de groenten door een fijnmazige bolzeef en druk met de achterzijde van een pollepel het resterende vocht uit de groenten.
Damp de saus verder in tot de gewenste sterkte en dikte. Het mag licht stroperig zijn.

Garnalenvulling:
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in blokjes. Doe in een kom en schenk er de slagroom bij.
Hak de gambaís tot een grof gehakt.
Snipper de knoflook, snijd de peterselie fijn en rasp de helft van de limoen en pers de halve limoen uit.
Voeg ei, knoflook, peterselie, limoensap en rasp, brood-roommengsel toe.
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zeezout en peper uit de molen.

Pijlstaartinktvis vullen:
Trek de kop en de tentakels van de inktvis los van het lijf.
Snijd de tentakels vlak voor de ogen los van de kop.
Als de inktzak nog aanwezig en intact is, bevindt hij zich aan de kop.
Verwijder de inktzak voorzichtig en houd deze eventueel apart om te verwerken in de saus.
De rest van de kop, waar de ingewanden in zitten, kan worden weggegooid.
Stroop het grijze vel van het lijf en trek de twee zijflapjes eraf.
Voel met de vingers in het lijf en trek het transparante stukje kraakbeen eruit.
Spoel het lijf van binnen en buiten grondig schoon met koud water.
Dep goed droog.
Vul een spuitzak met het garnalengehakt en spuit in de inktvislijven. Steek de opening dicht met een cocktailprikker.
Pers het sap van de limoen uit.
Roer alle ingrediŽnten voor de marinade en het limoensap met een garde door elkaar.
Voeg toe aan de inktvis-tentakels, laat minstens 20 minuten marineren.

Dragonmayonaise:
Meng de eidooiers met de mosterd, azijn en gembersiroop in de blender.
Voeg de kruiden en bouillon toe en pureer tot het mengsel volkomen glad is.
Schenk geleidelijk aan de druivenpitolie erbij tot de mayonaise gaat binden.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper uit de molen.
Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje.
Inktvis in tempurabeslag:
Snijd de schoongemaakte inktvislijven in gelijkmatige dikke ringen en dep ze goed droog.
Roer met een garde het ijskoude water door de tempurabloem tot een dik vloeibaar, maar klonterig beslag.

Eindbereiding en presentatie:
Bak de gevulde inktvis in iets boter tot ze lichtbruin is en laat ze verder garen in de oven bij een temperatuur van 90 graden celsius, circa 9 minuten.
Haal de inktvistentakels uit de marinade.
Bak de tentakels 1 minuut op hoog vuur in plantaardige olie.
Prik per ring inktvis aan een lange cocktailprikker of stalen pen, haal door het beslag, laat uitlekken en frituur op 175 graden celsius.
Was de spinazie. Roerbak de spinazie 1 minuut, breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen. Laat op een zeef uitlekken.
Verdeel in het midden van een warm bord.
Snijd de gevulde inktvis schuin door midden en leg op de spinazie. Verdeel de tentakels rondom.
Klop koude blokjes geleidelijk door de rode wijnjus en voeg de inktvisinkt toe.
Lepel langs de spinazie.
Presenteer de gefrituurde inktvis en dragonmayonaise er naast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bijzonder gevulde pijlstaartinktvis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven