Snelle roerbak
- Herkomst Nederland
- Categorie Roerbakgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Eempje
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking.
Chineze kool snijden en wassen.
Je kunt kant en klare tofu blokjes kopen of een groot blok zelf snijden, ook heb je kant en klaar gekruidde tofu voor extra smaak.
In de olie de tofu en kool ongeveer 5 minuten roerbakken.
De cashewnoten en sesamzaadjes toevoegen.
Naar smaak afmaken met een scheut soya saus en klaar!
Serveer met de rijst.
Suggesties:
In plaats van rijst kun je ook quinoa of noedels gebruiken.
Voor extra smaak een teentje knoflook meebakken is ook lekker.
Andere koolsoorten zijn ook te gebruiken voor roerbakken.
Andere noten ook.
Zo kun je eindeloos varieren en dat gebruiken wat je voor handen hebt.
Lekker makkelijk, gezond en snel!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stampot Chinese kool met roerbak van kip en fruit430m
-
Recept
Aziatisch roerbak met kip, broccoli en paprika410m
-
Recept
Oosterse roerbak met quorn en groenten41u25m
-
Recept
Roerbak van schnitzelreepjes met spruitjes430m
-
Recept
Thaise roerbak met zalm430m
-
Recept
Roerbak champignons met varkensreepjes (550 kcal)425m
Variaties op Snelle roerbak
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Supersnelle roerbak | 1 | Vlees |
Snelle roerbak met zoetzure saus | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tofu
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1031 kcal | 51% | 4124 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |