Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bao poh bollen (gevulde broodbol) recept
Bao poh bollen (gevulde broodbol) recept

Bao poh bollen (gevulde broodbol)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Stoompan met water opzetten en aan de kook brengen. Daarna vuur
temperen.
Bakpapier in rondjes knippen zo groot als een schoteltje. Lente ui of kleine prei in ringetjes snijden.
Gehakt mengen met de sambal en de kruiden.
Bereid het brooddeeg volgens het pak en laat het rijzen.
Maak de olie heet in de pan. Bak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg er de ui of prei bij en laat dit niet te lang mee bakken.
Verdeel in die tussentijd het deeg in bolletjes zo groot al een pingpongbal.
Als het gehaktmengsel klaar is, even in een vergiet uitlaten lekken.
Neem een deegbolletje in je hand en druk deze egaal plat.
Leg in het midden een hoopje gehaktmengsel.
Niet teveel anders dan krijg je het bolletje deeg niet dicht.
Vouw dan de uiteinden van het deeg over het hoopje gehakt heen en knijp het deeg daar een beetje samen zodat het niet openspringt.
Leg het bolletje deeg op een rondje bakpapier en het geheel leg je even onder een vochtige theedoek.
Maak vervolgens zo al de bolletjes totdat het deeg op is.
Ondertussen zijn de eerste bolletjes al weer wat gerezen. Deze kan je (al naar gelang de grootte van je stoompan) met 2 of 3 tegelijk in de stoompan leggen.
Deze moeten dan gedurende 15 tot 20 minuten stomen, dan zijn ze gaar.
Maak zo ook de rest van de bolletjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bao poh bollen (gevulde broodbol) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven