Sinaasappelkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven.
  3. De dient zacht, maar niet vloeibaar te zijn.
  4. Doe de in een kom.
  5. Meng bij beetje bij beetje de door de .
  6. Voeg de geraspte toe.
  7. Meng tenslotte het erdoor.
  8. Maak van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie.
  9. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
  10. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes en maak daar balletjes van.
  11. Leg de balletjes met voldoende ruimte ertussen op het papier op de bakplaat.
  12. Druk de balletjes met een vork plat.
  13. Voorzie elk koekje met behulp van een vork van een streepjespatroon.
  14. Bak de koekjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin.
  15. Laat ze op een rooster afkoelen Je kan ze bewaren in een trommel of gelijk opeten
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Sinaasappelkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinaasappelkoekjes
VariatieAantalGang
Sinaasappelkoekjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sinaasappelkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik ga het nog juist maken, ben eens benieuwd.
Goshi 3 december 2013
Ik heb ze net gebakken en ze ruiken in ieder geval superlekker!
12 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
259 kcal
12%1036 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelkoekjes