Sinaasappelcitroensoufflés
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Knip uit bakpapier 8 stroken van 30 x 8 cm.
- Vouw deze rondom 8 soufflé potjes van 1 deciliter en zet deze vast met een elastiekje.
- Was de en de zorgvuldig en rasp er het oranje en het van de schil af.
- Pers de vruchten uit.
- Week de 5 minuten in ruim koud water.
- Splits de en klop 3 eidooiers met 50 gram tot een dikke witte crème.
- Roer er de geraspte schil en 3/4 deciliter van het sap door.
- Verwarm dit alroerend au bain marie of op een laag vuur tot de crème gaat binden.
- Los er de goed uitgeknepen in op.
- Los de crème op tot deze gaat geleren.
- Klop intussen 2 eiwitten met een snufje zoutschuimig.
- Klop er au bain marie geleidelijk de door.
- Blijf kloppen tot het schuim taai is, neem het van de pan en klop tot het schuim koiud is.
- Klop de lobbig en spatel het door de gelerende crème.
- Spatel er het eiwitschuim door en vul hiermee de soufflépotjes tot 2 cm boven de rand.
- Zet de potjes ca. 6 uur in de diepvries op -20 graden.
- Zet de soufflés ca. 1/2 uur voor het serveren in de koelkast.
- Trek er voorzichtig het bakpapier af, hak de en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin.
- Druk dit tegel de onbedekte zijkant van de soufflés
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 301 kcal | 15% | 2408 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 6 g. | 6% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |