Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Braadpan
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Laat de smelten in een grote braadpan met dikke bodem.
    Voeg , knoflook, , specerijen en toe en laat het geheel 4-5 minuten zacht bakken.
    Laat de uitlekken, voeg ze toe en zet alles onder koud water.
    Breng aan de kook, dek af en laat 1 uur zacht pruttelen tot de erwten gaar zijn.
    Draai het vuur hoger, voeg het gehakt toe en bak al roerend tot het vlees gaar is en alle vloeistof is opgenomen.
    Laat het mengsel afkoelen.
    Maal het mengsel tot een fijne pasta in de keukenmachine of met de hand.
  2. Meng met de gehakte en koel het 30 minuten in de ijskast.
    Vorm er 10 koekjes van en haal ze door het geklopte ei.
    Verhit de flink in een diepe koekenpan met dikke bodem en bak de koekjes in porties mooi goudbruin.
  3. Keer ze een maal.
    Garneer met uienringen, toefjes en parten tomaat en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geklopt ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1448 kcal
72%5792 kcal
Vetten
39 g.
55%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shami kebab (Indiase Gehaktkoekjes)