Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges recept
Asperges recept

Asperges


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de eieren 10 minuten en spoel ze koud af. Pel ze en hak ze fijn. Hak de peterselie fijn en meng dit door de fijngehakte eieren. Voeg wat zout en wat kookvocht toe. Schil de asperges met een dunschiller. Wees voorzichtig met de top van de asperge. Het is het zachtste en meest fragiele deel. Snijd het harde gedeelte van de onderkant af en leg de asperge in een pan met water. Na alle asperges geschild te hebben, haal ze dan direct uit het water en laat ze goed uitlekken. Zet een pan met zout water en een klontje boter op het vuur en breng aan de kook. Zet een tweede pan op het vuur met evenveel zout water en breng ook deze pan aan de kook. Doe de asperges in het kokende water van de ene pan en wacht tot het water weer kookt. Vervolgens laat u het nu ca. 5 minuten koken. De asperges moeten knapperig blijven. Haal ze dan met een spaan uit het water en breng ze over in de tweede pan met kokend water, dit om de smaak van de asperges zachter te maken. Schik de asperges op een schaal met de toppen naar n kant en dan trapsgewijs. Smelt de boter, maak dit goed heet zonder te laten verkleuren. Strooi nu het ei-mengsel over de asperges en laat de toppen vrij. Giet tot slot de gesmolten boter er over.

Serveersuggesties

Asperges zijn een verrukkelijke begeleider van varkensvlees, bijvoorbeeld een gepaneerd karbonaadje. Natuurlijk met een mooi goed gekoeld glas Gewrzstraminer uit de Alsace.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperges recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven