Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)

Ingrediënten

+ -
print

Boemboe:

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de ingrediënten voor de Boemboe schoon en snijd deze fijn.
    Wrijf de ingrediënten voor de Boemboe in een vijzel fijn tot er een homogene kruidenpasta ontstaat.
    Snijd het rundvlees in kleine stukjes van ca. 1 cm.
    Rooster de ketoembar in een droge koekenpan.
    Meng dit met de Boemboe, azijn, olie en ketjap en laat het geheel 24 tot 36 uur marineren.
    Rijg het vlees per 5 stukjes aan de stokjes en rooster ze op de barbecue gaar en bruin.
    Bestrijk het vlees tijdens het roosteren met de overgebleven marinade.

    Bereiding van de saus:
    Maak de sjalotjes schoon en snijd deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het in halve ringen.
    Hak de djahé en kencur heel fijn.
    Snijd de rawits, lomboks en sjalotten grof.
    Stoof alle ingrediënten voor de saus in het kokende water gaar.
    Wrijf het geheel door een zeef.
    Voeg de suiker en de komkommer toe.
    Laat de saus tot lauw afkoelen.
    Serveer de saus bij de saté.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
420 kcal
21%1680 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)