Salade van rode wijnasperges met Hollandse garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Benodigde materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Neem bij voorkeur een appelciderazijn met honing.
  2. In plaats van gewone groene kunt u ook korenasperges nemen (de jonge variant dus).
  3. Schil de witte en breng ondertussen in een aspergepan met rode in de verhouding 1 tot 1 aan de kook.
  4. Voeg de witte toe en kook deze in 5 minuten.
  5. Laat de afkoelen.
  6. Snijd de rode - en de groene in schuine stukjes van 0,5 cm.
  7. Snijd de maïskolfjes in stukjes van 1 centimeter.
  8. Was de , verwijder de steeltjes en droog de .
  9. Snijd de zongedroogde tomaatjes in zeer dunne reepjes en hak de verse kruiden.
  10. Meng de helft van de met de walnoot- ,de knoflookolie, de appelcider- en de .
  11. Klop dit tot een dressing en voeg de kruiden toe.
    Blancheer de groene enkele minuten in met en spoel ze met koud af.
  12. Verhit de rest van de in een wok en roerbak de rode -, de groene en de stukjes maïs in ongeveer 5 minuten.
    Breng ze op smaak met en versgemalen .
  13. Leg de blaadjes in het midden van het bord, verdeel er de garnalen en de zongedroogde tomaatjes over en besprenkel het geheel met de dressing.
  14. Leg er de roergebakken en maïskolfjes op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
25 kcal
1%100 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade van rode wijnasperges met Hollandse garnalen