Rode uistamppot met appel en spekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Schil de , snijd ze in acht partjes en doe ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de met en roomboter, voeg 6 gehakte tenen toe en doe ze (afgedekt) 30 minuten in de oven.
- Schil en snijd de aardappelen en kook ze gaar.
- Bak in tussen de uit.
Stamp de aardappelen fijn en schep de en het vocht door de aardappelen. - Voeg de en de sprieten .
- Is de stamppot te droog doe er dan wat melk bij.
- Het moet lekker smeuig zijn.
- Schil de appel en snijd deze in ringen.
- Bak deze in het overgebleven bakvet.
- Versier de stamppot met de gebakken appel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witlofstamppot met appel en spekjes420m
-
Recept
Rode koolstamppot met appel en walnoten430m
-
Recept
Rode kool stamppot met appel en pruimen435m
-
Recept
Preistamppot met appel430m
-
Recept
Raapstelenstampot met spekjes, cashewnoten en bosuitjes440m
-
Recept
Andijviestamppot met pijnboompitten, kaas en spekjes430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 277 kcal | 13% | 1108 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |