Rijstpudding met abrikozen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Doe de in een pan en giet er water over, laat 5 minuten koken en giet de af.
  2. Doe de terug in de pan en voeg 45 gram , het gebroken vanillestokje, de en de toe.
  3. Laat het geheel 45-60 minuten sudderen.
  4. Doe het mengsel in een kom en laat 20 minuten afkoelen.
  5. Verwijder het vanillestokje, haal de zaadjes eruit, roer deze door de en gooi het stokje weg.
  6. Klop de stijf en spatel hem door de .
  7. Doe intussen 100 gram , de , het tweede vanillestokje en 2,25 deciliter water in een steelpan.
  8. Vewarm het geheel 3 minuten.
  9. Voeg de toe en kook ze 20 minuten om de siroop te laten indikken.
  10. Doe de in 4 ovenvaste puddingvormpjes, voeg het citroen sap, likeur en siroop toe in laat 5 minuten afkoelen.
  11. Schep de vormpjes vol met de rijstpudding en zet ze 1 uur in de koelkast.
  12. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  13. Strooi de rest van de over de pudding.
  14. Zet ze 1-2 minuten onder de grill tot de gekarameliseerd is.
  15. Laat de puddinkjes even afkoelen voordat je ze serveert.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
458 kcal
22%1832 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstpudding met abrikozen