Rendang (gekruid rundvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
    Schil de gember en rasp hem fijn.
    Maak de bos uitjes schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
    Week de tamarindemoes in een kom in 2 deciliter water.
    Roer het af en toe om.
    Spoel het vlees intussen onder koud water af en dep het met keukenpapier droog.
    Snijd het in 2 cm.
  2. grote blokjes.
    Roer de tamarinde goed door met het weekwater tot een egaal, dik en bruin papje.
    Druk dit door een zeef en vang het sap op.
    Verhit in een wok de .
    Bak de sjalot, knoflook en gember goudbruin.
    Bak vervolgens het vlees hierin in gedeelten op hoog vuur aan alle kanten aan.
    Roer alle overige kruiderijen en de erdoor en laat onder constant roeren het geheel circa 4 minuten op matig vuur meebakken.
    Blus af met het tamarindesap en voeg de al roerend toe.
    Breng de saus langzaam aan de kook en laat haar 7-8 minuten zacht koken tot er aan de oppervlakte verschijnt.
    Breng op smaak met ketjap of zout naar wens.
    Laat het geheel op laag vuur en afgedekt zo,n 2 uur stoven.
    Garneer met de bosuitjes en takjes peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap asin
  • suiker en ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
926 kcal
46%3704 kcal
Vetten
58 g.
82%232 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rendang (gekruid rundvlees)