Ingrediënten

+ -
print

Optioneel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Voor de paté is het voldoende om gebruik te maken van de reststukjes van de ree na het slachten.
  2. Dat kan dus vlees, vellen etc.
  3. zijn.
  4. Het vlees plus de lever/vet malen in een vleesmolen.
    De en de fijn snijden.
  5. Hiervan een marinade maken samen met de , , en de droge .
  6. Het gemalen vlees vervolgens door de marinade scheppen en een nacht afgekoeld in de koelkast bewaren.
  7. Hieraan naar wens toevoegen de kleingesneden paddenstoelen, kapertjes en eventueel verse groene alsmede de rode van de geweekte paddenstoelen.
    De los kloppen in 1/8 room en dit mengsel door het gemarineerde vlees roeren.
  8. Vervolgens het geheel op smaak maken met , en eventueel wildkruiden.
    De patévorm (bijvoorbeeld kleine cakevorm) van de binnenzijde bekleden met de plakken waarbij de uiteinden iets over de rand hangen.
    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
    Schep het vleesmengsel in de patévorm en vouw het over het geheel heen.
  9. Bedek de patévorm met aluminiumfolie en zet deze in een braadslee.
  10. Schenk hierbij kokend water tot de vorm ongeveer voor de helft in het water staat.
  11. Zet de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven en laat de paté au-bain-marie gaar worden in ca. 90 minuten.
    Neem de paté uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen.
  12. Leg er eventueel een plankje op dat precies in de vorm past en verzwaar dat met een gewicht (bijvoorbeeld een conservenblik).
  13. Zet de paté minstens 24 uur afgekoeld in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.
    Daarna de paté uit de vorm halen, de plakjes verwijderen en het eventueel overtollige vocht/gelatine verwijderen.
  14. Daarna in plakken snijden en serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kookroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
126 kcal
6%1260 kcal
Vetten
9 g.
13%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%10 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reepaté