Reefilet met ganzenlever en portsaus

Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Garnituur:

Puree:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de in licht gezouten water, laat afkoelen en draai bundeltjes in sneetjes gerookt .
  2. Snijd van de schijven van ± 1 cm en snijd in kubusjes.
  3. Bak in een pan met goede boter tot de stukjes mals zijn en kruid met en .
  4. Kook de met , giet af en pureer.
  5. Doe er flink wat goede boter, en muskaatnoot bij.
  6. Bak de uiensnippers in boter tot ze gaar zijn en kruid ook met en .
  7. Doe de uiensnippers dan bij de puree en doe er ook flink wat gehakte bij.
  8. Bak de reefilet aan in boter en kruid met en .
  9. Zorg ervoor dat hij rosé blijft.
  10. Draai in aluminiumfolie en houd warm.
  11. Laat de gedroogde paddestoelen even weken in lauw water.
  12. Deglaceer de braadpan van het vlees en de selderij met fonds en port.
  13. Doe alle vocht bijeen in een kookpannetje en laat inkoken.
  14. Doe er de geweekte paddestoelen bij en laat wat verder koken.
  15. Bind de saus eventueel met wat sausbinder en kruid bij indien nodig.
  16. Bak de schijfjes in een tefalpan of leg ze onder de grill tot ze krokant zijn.
  17. Bak de sneetjes brood in boter tot ze krokant zijn en snijd de ganzenlever in fijne sneetjes.
  18. Snijd de reefilet in schijven van ± 2 cm.
  19. Maak torentje van brood, reefilet, ganzenlever en zet nog even in de oven zodat de ganzenlever begint te ‘zweten’.
  20. Versier het bord met blokjes , bundeltje , een gespoten slinger puree waar je schijfjes in steekt en wat van de paddestoelensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
20 kcal
1%120 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reefilet met ganzenlever en portsaus