Pruimencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. wassen en ontpitten Elke halve pruim weer in 4 stukken snijden.
  2. romig kloppen met de suikers.
  3. een voor een toevoegen en geheel wegkloppen.
  4. Als het begint te schiften wat toevoegen.
  5. Dan het laatste ei toevoegen en geheel wegkloppen.
  6. erbij in scheppen en wegkloppen.
  7. Op de ingevetten bakplaat verdelen en glad strijken.
  8. er over verdelen.
  9. Nu in het midden van een koude oven schuiven.
  10. De oven aanzetten op 175 graden C. 50 - 60 minuten laten bakken.
  11. Daarna snijden in stukken van 5 x 5 cm.
25
25
25

Variaties op Pruimencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pruimencake
VariatieAantalGang
Pruimencake met rum1Zomer

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Pruimencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Eenvoudig te maken en super lekker. Ga vandaag een gedeelte mat appelen vullen. Volgens mij moet dit ook meevallen.
Dirk 18 september 2013
Net de pruimencake gemaakt en geproefd terwijl hij nog warm was. HEERLIJK.
3 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4056 kcal
202%4056 kcal
Vetten
287 g.
410%287 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
271 g.
104%271 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
315 g.
350%315 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pruimencake