Pompoencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de gaar in een klein laagje water.
  2. Wrijf de pompoenstukjes tot moes.

    Smelt de en laat deze afkoelen.

    Klop de tezamen met de tot schuim en voeg al roerend

    de , bloem, en de toe.
  3. Als laatste de vanille toevoegen.
  4. Giet het beslag in een beboterd cakeblik.
  5. Bak de cake

    in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius 50 minuten gaar en goudbruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pompoencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoencake
VariatieAantalGang
Pompoencake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Pompoencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik ben echt dol op pompoenen en daarom komt dit gerecht helemaal tot zijn recht bij mij.
Pompoenfreak 9 november 2013
Er staat 5 eetlepels zelfrijzend bakmeel, is dat met kop of afgestreken? Groet Joop
Joop 13 oktober 2013
Heerlijk, andere woorden heb ik er niet voor!
madeathoom 5 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%860 kcal
Vetten
7 g.
10%70 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%50 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoencake