Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Rasp
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Maak de sjalotje schoon en snipper deze heel fijn.
    Maak de pepers schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
    Maak de schoon en hak deze fijn.
    Maak de kipfilets schoon en snij deze in kleine blokjes.
    Maak de peterselie schoon en hak deze heel fijn.
    Snij de in kleine blokjes en bewaar het sap.
    Meng de , , en die dit in een grote schaal en voeg de kalkoen blokjes toe
    Schep het geheel om en laat dit 24 uur marineren
    Voeg nu de toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa
    Verhit wat olie in de wok
    Bak hierin de , , knoflook, peperringetjes en het citroen gras licht aan
    Neem alles uit de olie en bewaar dit even.
    Zorg dat de olie goed heet is en bak hierin de kalkoen blokjes.
    Doe dit in kleine hoeveelheden zodat het geheel goed rond om licht bruin gebakken wordt.
    Neem de kalkoenblokjes dan uit de olie en laat deze uitlekken.
    Als alle kalkoen gebakken is neem dan de olie uit de wok.
    Houd de wok warm.
    Voeg nu de kalkoen en het mengsel van , gember, knoflook, en en de toe in de wok.
    Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
    Voeg wat de helft van het sap toe en laat het geheel zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
    Let er wel op dat het geheel niet aanbakt of teveel inkookt.
    Voeg eventueel nog meer sap of toe.
    Voeg als laatste de peterselie toe en schep het geheel nog een maal goed door.
    Serveer met witte rijst of aardappels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vissaus en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
90 kcal
4%360 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pedis filets Ajam Dengan Nanas (pittige kalkoenfilet met ananas en peterselie)
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • gevogelte
  • Pedis filets Ajam Dengan Nanas (pittige kalkoenfilet met ananas en peterselie)