Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de tomaatjes.
  3. Besmeer een bakplaat met olijfolie en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op.
  4. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie op.
  5. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes 15 minuten.
  6. Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer de 7 minuten en de 5 minuten in kokend water.
  7. Giet af en spoel na met lauw water.
  8. Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht.
  9. Doe de in een kom en roer hier de pesto en het kookvocht door.
  10. Meng het mascarponemengsel met de groenten door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de reepjes voorzichtig doorheen.
  11. Schep dit in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bestrooi het geheel met .
  12. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak het gerecht 15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pesto rosso en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto rosso
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt mij een heerlijk recept, ga ik zeker uit proberen groetjes christina57
christina57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
627 kcal
31%2508 kcal
Vetten
58 g.
83%232 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • pastagerechten
  • Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone