Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Voor de pasta:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pasta:
    Zet een pan op met ruim water voor de pasta, zout en een paar laurierblaadjes.
    Maak de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en maak ondertussen de saus.

    Saus:
    Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur en laat deze warm worden.
    Snijd de ui in halve ringen en fruit deze lichtjes.
    Maak ondertussen de wortel schoon, snijd deze in dunne reepjes en voeg deze toe.
    Maak vervolgens de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes.
    Breng alles op smaak met een beetje zout, flink wat grof gemalen zwarte peper en een beetje knoflook.
    Laat alles op een laag vuurtje beetgaar worden en schep het af en toe door.

    Snijd de zalm in stukken en breng deze op smaak met zout en peper.
    Snijd een takje dille verse fijn.
    Voeg de room, dille en de zalm toe en laat de zalm langzaam gaar worden.
    Roer niet maar schep de saus met een lepel voorzichtig om.
    Let op:
  2. De room mag niet koken want dan gaat hij schiften.
    Als het goed is, is de pasta nu ook zo'n beetje gaar en kan het geserveerd worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Pasta met zalm en roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Op een laag vuurtje; ik kook met een inductieplaat standje 3 of 4 maar zo dat het geheel niet gaat koken, maar moet wel zo warm zijn dat de zalm gaar wordt. M.V.G jaccor
jaccor 2 mei 2015
Op hoe warm moet het vuur? groetjes noah
Noah 22 april 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1356 kcal
67%5424 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta met zalm en roomsaus
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Pasta met zalm en roomsaus