Paprikasoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de gepelde ui in ringen.
  2. Ontvel de tenen en hak ze in stukjes.
  3. Maak de rode \'s schoon.
  4. Verwijder het kapje.
  5. Snijd de \'s in de lengte doormidden en verwijder zaadlijsten en zaad.
  6. Snijd de helften in grove stukken.
  7. Maak de groene schoon en snijd deze in piepkleine blokjes.
  8. Smelt in een soeppan.
  9. Voeg de olie toe.
  10. Fruit hierin de uiringen zacht en glazig.
  11. Voeg de stukken en toe en bak alles, steeds roerend, gedurende 8 minuten.
  12. Giet vervolgens de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  13. Doe het deksel op de pan en laat de groenten op een vrij laag vuur circa 15 minuten zachtjes koken.
  14. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of andere keukenmachine.
  15. Roer het door de soep en breng op smaak met .
  16. Schep de soep in diepe borden of kommen.
  17. Verdeel de groene paprikastukjes over de soep
25
25
25

Variaties op Paprikasoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paprikasoep
VariatieAantalGang
Paprikasoep10Soepen
Geroosterde paprikasoep2Soepen
Romige paprikasoep met reuze soepballen1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Paprikasoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Een heerlijke soep, die ga ik vaker maken.
Nel 17 september 2014
Zeer lekker. Heb er philadelphia bijgedaan om de smaak zachter te maken.
Annick 26 maart 2014
Oh, ik doe er verse roomkaas door. Heerlijk!
Sophie 5 oktober 2013
Geen groene paprika erin maar toch heel lekker.
Jana 7 april 2013
Geen paprikapoeder gebruikt. Beetje peper en zout en een scheutje slagroom erdoor, dan wordt het nog romiger! Hmmm eet smakelijk.
Barbette 23 november 2012
Heerlijk die paprikasoep. Aleen heb ik maar een eetlepel paprikapoeder erin gedaan.
Magdalena 8 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
80 kcal
4%320 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paprikasoep