Panzanella

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Ontvel de .
  2. Snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  3. Bewaar de zaadjes en het sap voor de vinaigrette.
  4. Snijd de tomaatdelen nogmaals doormidden.
  5. Voor de vinaigrette:
  6. Doe het tomatensap met de zaadjes in een kommetje.
  7. Voeg de uitgeperste knoflook toe, de helft van de gesnipperde , de en de .
  8. Roer goed door en breng op smaak met wat en .
  9. Snijd het brood in sneetjes:
  10. Verwijder de korst en snijd de sneetjes in stukjes van ca. 1,5 x 1,5 cm.
  11. Doe het brood in het kommetje met de vinaigrette en laat een kwartiertje weken.
  12. Als het brood erg droog is, kan het zijn dat er meer vinaigrette nodig is om het zacht te maken.
  13. Voeg dan nog wat en een beetje toe.
  14. Blijf proeven zodat de vinaigrette niet te zuur wordt.
  15. Schil de .
  16. Snijd hem overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  17. Snijd de in dunne schijfjes.
  18. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de 's en snijd ze in kleine snippers.
  19. Snijd de ansjovis in stukjes en halveer de .
  20. Doe de , de , de tomatenpartjes, de ansjovis, de en de in een kom en zet alles voorzichtig onder elkaar.
  21. Voeg het brood met de vinaigrette bij de groenten en zet nog eens voorzichtig onder elkaar.
  22. Zet een uurtje weg in de koelkast om verder te laten marineren.
  23. Serveer rechtstreeks vanuit de koelkast en garneer met de rest van de gesnipperde .
25
25
25

Variaties op Panzanella

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Panzanella
VariatieAantalGang
Panzanella-salade1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bruinbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Panzanella