Doe het tomatensap met de zaadjes in een kommetje.
Voeg de uitgeperste knoflook toe, de helft van de gesnipperde , de en de .
Roer goed door en breng op smaak met wat en .
Snijd het brood in sneetjes:
Verwijder de korst en snijd de sneetjes in stukjes van ca. 1,5 x 1,5 cm.
Doe het brood in het kommetje met de vinaigrette en laat een kwartiertje weken.
Als het brood erg droog is, kan het zijn dat er meer vinaigrette nodig is om het zacht te maken.
Voeg dan nog wat en een beetje toe.
Blijf proeven zodat de vinaigrette niet te zuur wordt.
Schil de .
Snijd hem overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
Snijd de in dunne schijfjes.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de 's en snijd ze in kleine snippers.
Snijd de ansjovis in stukjes en halveer de olijven(50 gram).
Doe de komkommer(0.5), de paprika(0.5)(0.5), de tomatenpartjes, de ansjovis, de olijven(50 gram) en de kappertjes(30 gram) in een kom en zet alles voorzichtig onder elkaar.
Voeg het brood met de vinaigrette bij de groenten en zet nog eens voorzichtig onder elkaar.
Zet een uurtje weg in de koelkast om verder te laten marineren.
Serveer rechtstreeks vanuit de koelkast en garneer met de rest van de gesnipperde basilicum(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bruinbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.