Paddestoelomelet
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Omelet recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Koekenpan
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Eerst wat snijden en kloppen:
- Eén:
- veeg je schoon met keukenpapier dan snijd je ze in plakjes.
- Twéé:
- ui pel je, dan snijd je 'm in kleine stukjes.
- Drie:
- boven een kommetje knip je de fijn.
- Vier:
- , en 1 theelepel zout doe je in een andere kom en je klopt het met de garde goed door elkaar.
- Tijd om te bakken:
- Verhit 1 eetlepel boter in de koekenpan en bak de stukjes ui ongeveer 1 minuut.
- champignonplakjes erbij en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
- Af en toe schep je ze even om, want alle plakjes willen bakken.
- Strooi er wat en de helft van de over.
- Verhit in een andere koekenpan 1/2 eetlepel boter en schep met een soeplepel 1/4 van het eimengsel in de pan.
- Bak de omelet op niet al te hoog vuur tot de bovenkant niet meer glibberig is.
- Keer de omelet en bak ook de andere kant nog enkele seconden.
- Voorzichtig laat je hem uit de pan op een bord glijden. (Leg een ander bord erop om hem warm te houden. ) Zo bak je nog 3 omeletten Op vier borden leg je 4 omeletten.
- Verdeel het champignonmengsel erover en klap ze met je handen dubbel.
- Beetje erover.
- Eet smakelijk!
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 220 kcal | 11% | 880 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |