Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd de ossenstaart in stukken.
    Snijd het in blokjes.
    Maak de schoon en snijd deze doormidden.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
    Maak de schoon en rasp deze grof.
    Maak de selderij schoon en snijd deze in stukjes.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
    Bak de spekblokjes uit tot de blokjes krokant en bruin zijn.
    Zet de spekblokjes apart.
    Bak de stukken ossenstaart in het spekvet en de aan alle kanten bruin.
    Zet de ossenstaart apart en bak in dezelfde pan (met eventueel zo nodig extra olijfolie) de blokjes selderij, wortel, , en knoflook aan tot alle onderdelen zacht zijn en beginnen te bruinen.
    Voeg nu de kruiden toe en laat met de aangefruite groente even doorbakken.
    Blijf wel even goed roeren.
    Voeg nu de stukken vlees, de spekblokjes toe en schep het geheel goed door elkaar.
    Nu doen we erbij de , even goed doorroeren, de uit blik en het tomaatconcentraat en breng dat aan de kook.
    Schep het geheel nogmaals goed door
    Deksel er op en alles gaat de oven in, die op 150°C was gedaan.
    De pan blijft hierin 4 uren.
    Wel zo nu en dan de inhoud even omscheppen om geen droge stukken vlees te krijgen.
    Als het vlees zacht is, dan de pan uit de oven halen en laten afkoelen.
    De volgende dag het op liggende gestolde vet verwijderen.
    Het vlees van de botten halen en terug in de pan doen.
    De pan weer op het vuur zetten en de inhoud aan de kook brengen.
    Doe de gehalveerde preiwitten in de kokende saus en laat nog eens een ½ uur stoven.
    Doe halverwege dat stoven de erbij plus en .
    Schep het geheel nogmaals goed door en serveer het.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
676 kcal
33%2704 kcal
Vetten
47 g.
68%188 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossenstaartstoofpot