Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snij de nijlbaars in 4 gelijke stukken.
    Rasp de en pers deze uit.
    Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap.
    Laat de stukken zo even liggen.
    Wrijf de , , en in een vijzel fijn.
    Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken.
    Wentel de stukken nijlbaars door de en schud de overtollige eraf.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de nijlbaars in 8 tot 10 minuten bruin en net gaar.
    Houd de gebakken nijlbaars warm op een bord onder aluminiumfolie.
    Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak deze even aan tot ze gaan geuren.
    Schenk de witte erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel een paar minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat.
    Voeg zout naar smaak toe.
    Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken nijlbaars op.
    Schep de specerijenjus erover.
    Serveer het geheel met krielaardappeltjes en lichte groente.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
94 kcal
4%376 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nijlbaars met specerijenjus en zeekraal
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Nijlbaars met specerijenjus en zeekraal