Ingrediënten

+ -
print

Boemboe:

Voor de vulling:

Voor de flensjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Week de ketan 15 minuten in koud water en giet deze goed af.
    Stoom hierna de ketan 20 minuten.
    Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
    Rooster de kemirienoten in een droge pan tot deze licht kleuren.
    Kook de kalkoen filets gaar en pluk het vlees heel fijn.

    Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een homogene kruidenpasta.
    Verhit een beetje olie en fruit de kruiden pasta licht aan tot deze begint te geuren.
    Voeg de kalkoen, santen, daun salam en de sereh toe aan de gebakken kruidenpasta.
    Schep het geheel goed door tot het vocht is verdampt.
    Verwijder de serehstengels.
    Neem het geheel van het vuur en laat het afkoelen.

    Breng de dikke santen met het zout en daun pandan aan de kook.
    Voeg de gestoomde ketan toe en stoof tot dat de santen volledig is geabsorbeerd.
    Stoom de ketan nu in 30 minuten goed gaar.
    Laat dit geheel ook goed afkoelen.

    Meng voor de flensjes alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogene massa.
    Bak hiervan 10 dunne flensjes.

    Afwerking:
    Neem wat rijst en druk het plat.
    Leg er wat vulling op de rijst en rol het geheel op.
    Rol de rijst in een flensje en vouw het flensje dicht als een envelop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
persoon
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
90 kcal
4%900 kcal
Vetten
3 g.
4%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Semar Mendem (kalkoenrolletjes in een flensje)