Zelf yoghurt maken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zelf maken is een hoop werk maar wel lekker om te eten.
    Gebruik ¼ liter gewone volle per 5 liter .
    Gebruik niet teveel, want dan wordt de nieuwe zuur.
    Breng de in een grote pan aan de kook.
    Zet het vuur laag als de begint te schuimen en laat de 2 minuten heel zachtjes koken.
    Haal de pan van het vuur en laat de afkoelen tot 41-43°C.
    Schep de ¼ liter in een grote kom en roer deze tot een gladde massa.
    Voeg een aantal lepels hete toe, één per keer, terwijl u krachtig met een garde blijft kloppen.
    Voeg dan de rest van de toe en blijf het geheel goed roeren met de garde.
    Neem een grote glazen kom en giet daar het mengsel in.
    Bedek de kom met een stuk plastic dat u er met een grote elastiek rond doet.
    Draai de kom in een wollen dekentje.
    Zet de kom minstens 6 uur op een warme, tochtvrije plaats.
    Daarna is de klaar en de textuur is dik.
    Als de kom te lang op een warme plaats wordt gelaten, wordt de zuur.
    In de koelkast is de een week houdbaar, maar het is beter iedere 4 dagen een nieuwe voorraad te maken.
    Gebruik dan wat van de oude voor entstof.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zelf yoghurt maken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

5 liter melk? Voor 4 porties?
Belleke5 17 september 2012
Prima recept, ik doe het al jaren op deze manier en heb altijd heerlijke volle joghurt.
Frank 15 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zelf yoghurt maken