Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kolak pisang (gestoofde bananen met Javaanse suiker en santen) recept
Kolak pisang (gestoofde bananen met Javaanse suiker en santen) recept

Kolak pisang (gestoofde bananen met Javaanse suiker en santen)


Ingrediënten


12

Bereidingswijze


Snijd de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes, niet te dik, maar ook niet te dun.
Zet de gula djawa op met 2 deciliter water en laat ze oplossen onder voortdurend roeren.
Stoof het gula djawa sausje met de banaan, het zout, de pandan en de rest van de ingredienten op een lage warmtebron.
De bananen moeten ca. 1 vingerkootje onder de saus liggen.
Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren.
Laat alles nog 3.5 minuten doorkoken met het deksel schuin op de pan.
Lepel de warme kolak in kommetjes en direct serveren.

Tip: Serveer de kolak met flensjes of met vanille-ijs.

Allergenen Informatie

Voor dit kolak pisang (gestoofde bananen met javaanse suiker en santen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven