Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kokosyoghurt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schenk de kokosmelk in de steelpan en roer de agar agar er doorheen.
Breng het geheel met af en toe roeren op een temperatuur van 80 C en haal de pan vervolgens van het vuur.
Steek de thermometer in het mengsel en laat het geheel bij kamertemperatuur afkoelen tot 37 C . Roer het mengsel af en toe door.
Wanneer de melk voldoende af is gekoeld, kan je de inhoud van de probioticum capsules eraan toevoegen.
Roer het geheel goed door met een garde.
Houd het mengsel op een temperatuur van 37 tot 40C gedurende een 8 tot 10 uur.
Zet het geheel tenminste 2 uur in de koelkast voor je de yoghurt serveert.

Serveersuggesties

Als je na de eerste keer liter bewaard kan je deze gebruiken als entstof. Je werkt het recept door als omschreven alleen in plaats van de probioticum capsules gebruik je de bewaarde yoghurt. De rijp tijd van de nieuwe yoghurt kan wat korter zijn maar dat zie je van zelf als de yoghurt dik begint te worden dan naar de koelkast.

Allergenen Informatie

Voor dit kokosyoghurt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven