Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Firni (pudding van gemalen rijst met fruit en noten) recept
Firni (pudding van gemalen rijst met fruit en noten) recept

Firni (pudding van gemalen rijst met fruit en noten)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de rijst fijn.
Maal de amandelen fijn.
Kneus de pistaches.
Snijd de abrikozen fijn.
Verhit de melk op half vuur in een steelpan.
Roer de gemalen amandelen door de gemalen rijst, strooi het mengsel gelijkmatig in de melk en breng het al roerend aan de kook.
Voeg de gecondenseerde melk en de suiker toe en laat alles al roerend 7 minuten op laag vuur koken.
Haal het van het vuur en laat afkoelen. Roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op komt.
Roer het rozenwater en de gemalen kardemom erdoor.
Houd enkele amandelsnippers, pistaches en abrikozen apart voor de garnering en roer de rest door de pudding.
Schenk de pudding voor het opdienen in een kom en strooi er de apart gehouden stukjes fruit en noten op.
Serveer de pudding warm of koud.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit firni (pudding van gemalen rijst met fruit en noten) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven