Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème Brulée recept
Crème Brulée recept

Crème Brulée


Ingrediënten


Bereidingswijze


Sla de eierdooiers los en doe de suiker er bij. Neem het vanillestokje en snijd deze in de lengte richting voorzichtig open. Maak de crème fraiche warm en doe het vanillestokje erbij. Laat dit ca. 5 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens de vanille-crème langzaam, al kloppend, bij de losgeslagen dooiers met de suiker. Meng dit goed tot er een gladde massa is ontstaan. Giet dan de massa in de tien bakjes. Plaats deze dan "au bain marie" in de voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat ze daar ca. 20 à 2 5 minuten gaar in worden. Vervolgens de bakjes uit de oven nemen en laten afkoelen. Gebruik de crème nu binnen 3 dagen. Voor het opdienen strooit u wat kristalsuiker op de crème en brandt deze met een gasbrandertje tot de suiker carameliseerd. Direct opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit crème brulée recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven