Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Beveca (Kokospudding) recept
Beveca (Kokospudding) recept

Beveca (Kokospudding)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Steek de 'ogen' van de noten door, vang het sap op en bewaar het.
Kraak de noten en haal de kokos eruit.
Rasp de kokos in een kom en giet het kokende water erover.
Laat 15 minuten weken en giet alles dan door een zeef, bekleed met dubbelgevouwen kaasdoek, in een kom.
Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
Gooi de uitgeknepen kokos weg.
Meng de gezeefde kokosmelk met het sap uit de noten en klop de overige ingrediėnten erdoor.
Doe het mengsel in een grote pan en breng aan de kook.
Temper het vuur, laat al roerend zachtjes koken tot het dik wordt.
Giet het in een ingevette ronde bakvorm van 20 cm. Bak ± 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is.
Serveer de pudding warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit beveca (kokospudding) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Beveca (Kokospudding) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Dat kan alleen dan moet je de melk iets verdunnen met water ongeveer 3.5 dl. melk en 1 dl. water, de smaak is dan wel wat minder als in het recept genoemde bereiding. Mvg Jacko
    Jaccor gaf dit recept op 28 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Kan het ook met kokosmelk uit pak/blik? Hoeveel heb je dan ongeveer nodig?
    Sonyanijntje gaf dit recept op 28 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven