Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-yoghurtmousse recept
Aardbeien-yoghurtmousse recept

Aardbeien-yoghurtmousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Week de gelatine per twee in koud water. Roer 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker door de yoghurt. Knijp 2 blaadjes uit en los ze in een laag vuurtje op. Roer de gelatine door 2-3 eetlepels yoghurt en roer hem daarna door de rest van de yoghurt. Leg wat aardbeien apart voor de garnering en pureer de rest. Breng op smaak met 2-3 etlepels suiker. Verwarm 3 eetlepels puree, knijp 2 blaadjes gelatine uit en los ze erin op. Roer de gegeleerde purees door de overige puree en zet hem minimaal 15 minuten in de koelkast. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt. Giet afwisselend de mousse en de puree in dessertglazen. Zet de desserts minimaal 4 uur in de koelkast. Garneer de desserts met de pistache, de overige aardbeien en de citroenmelisse.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbeien-yoghurtmousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven