Maak de kuikens schoon (ontdoe ze van vel en ingewanden) en maak met een scherp mes rondom inkepingen in het vlees.
Roer de gemalen ingrediënten door de yoghurt en voeg 1 theelepel , de en de toe.
Wrijf de kuikens met de helft van dit mengsel in (vooral in de inkepingen).
Kook de rijst.
Verhit op half vuur 75 gram en fruit de uiringen 6-7 minuten met de knoflook(3 tenen), kaneel, kardemom en kruidnagel.
Voeg de rijst toe en bak die 4-5 minuten tot al het vocht is verdampt.
Doe het restant zout(2.5 theelepels), het water(5.75 deciliter) en de saffraandraadjes(0.5 theelepels) erbij, breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan zacht koken tot de rijst al het water(5.75 deciliter) heeft opgenomen (12-14 minuten).
Haal het deksel niet van de pan en roer de rijst niet.
Neem de pan van het vuur en laat hem 10 minuten staan.
Schep met een metalen lepel een kwart van de rijst in een schaal en laat die afkoelen.
Laat de overige rijst met het deksel op de pan staan.
Vul de kuikens met zoveel mogelijk rijst en bind ze op.
Verhit in een gietijzeren pan 2 eetlepels geklaarde boter(2 eetlepels)(75 gram), voeg de uisnippers en de geperste knoflook(3 tenen) toe en roerbak 2-3 minuten.
Leg de kuikens op het bedje van uiringen en voeg de marinade uit de schaal toe (niet de helft die apart is gehouden).
Leg het deksel op de pan, stoof de kuikens 10 minuten, keer ze daarna en stoof ze met het deksel op de pan nog eens 10 minuten.
Draai de kuikens weer en bestrijk ze met een in de marinade gedoopt kwastje (verdeel de marinade gelijkmatig over de kuikens).
Stoof de kuikens nog een half uur met het deksel op de pan (keer ze om de tien minuten).
Leg de kuikens op een schaal en giet een beetje jus op de borst.
Schenk de rest van de jus om de kuikens heen.
Geef er de rijst apart bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
bulgaarse yoghurt, geklaarde boter, geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in bulgaarse yoghurt, geklaarde boter, geklaarde boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
bulgaarse yoghurt, geklaarde boter, geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.