Moor-in-zijn-hemd

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakfolie
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet 8 hittebestendige vormpjes van 1 1/4 deciliter in en bestuif ze met 1 eetlepel .
  2. Maal de en rasp 65 gram chocolade fijn.
  3. Splits de .
  4. Klop 4 eiwitten heel stijf, voeg er tijdens het kloppen geleidelijk 35 gram aan toe.
  5. Klop de op kamertemperatuur met de tot een crème.
  6. Roer er de en de chocolade door.
  7. Spatel er dan het eiwitschuim door.
  8. Vul hiermee voor 3/4 deel de vormpjes.
  9. Dek deze met ingevette stukken bakfolie af en zet ze in een braadslede.
  10. Giet hierin heet tot 2 cm onder de rand van de vormpjes.
  11. Laat de puddinkjes in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  12. au bain marie gaar worden.
  13. Ze zijn gaar wanneer een erin gestoken satépen er droog uitkomt.
  14. Verwarm voor de chocoladesaus 100 gram chocolade in stukjes met 100 gram en 1 deciliter al roerend tot een gladde saus ontstaat.
  15. Klop de stijf.
  16. Stort de warme puddinkjes op een schaal of bordjes en giet er de warme saus over.
  17. Spuit de ongezoete naast de moor-in-zijn-hemd puddinkjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
424 kcal
21%3392 kcal
Vetten
31 g.
45%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%128 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moor-in-zijn-hemd