Mokka-walnoottaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde
  • Taartvorm
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnee en 6,5 cm diep met bakpapier.
    Vet het papier met in en bestuif het met .
    Zet de taartvorm op een bakplaat.
    Maak een beslag van de en suiker en voeg de en de in 6 porties toe. (Als het mengsel gaat klonteren, roer er dan nog wat door).
    Roer de -essence door het mengsel.
    Zeeg de en het en roer het samen met 100 gram door het mengsel.
    Blijf roeren tot alle goed is opgenomen.
    Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ca. 30 minuten gaar.
    Laat de taart op een rooster afkoelen.
    Doe voor de bovenlaag het in een kleine kom.
    Los de suiker al roerend op in 1 deciliter , boven een matig vuur.
    Draai het vuur hoger en verwarm het mengsel zonder te roeren tot 120°C.
    Laat een druppeltje van de suikersiroop in een kom met koud .
  2. Bij een juiste temperatuur vormt zich dan een zacht balletje.
    Vlak voordat de suiker op temperatuur is, klopt u met een mixer het stijf.
    Schenk de hete siroop gelijkmatig bij het en richt daarbij tussen de garde en de rand van de kom.
    Het mengsel wordt nu nog stijver en gaat glanzen.
    Blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld.
    Los de op in een ½ theelepel warm en voeg de toe aan het mengsel.
    Smeer het op de taart zodra hij is afgekoeld.
    Strooi er de gehakte over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren, eierdooier, eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
806 kcal
40%3224 kcal
Vetten
55 g.
78%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
90 g.
34%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mokka-walnoottaart