Makreel met tuinbonensalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de makreel schoon van vel en graten.
    Haal de naaldjes van het takje rozemarijn en hak deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en hak deze zeer fijn.
    Was de en rasp de schil af en pers het sap uit de .
    Knip de fijn.
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie en knoflook door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Verwijder de grijze stugge velletjes van de .
    Klop in een kom een dressing van 1,5 eetlepel citroensap, 0,5 eetlepel citroenschil, 5 eetlepels rozemarijnolie, , zout en .
    Schep de tuinboontjes erdoor.
    Laat de salade minstens 30 minuten staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
    Bestrijk de stukken botermakreel licht met citroensap en rozemarijnolie en laat ze even liggen.
    Verhit de pan tot deze gloeiend heet is.
    Bestrijk de ribbels dun met olijfolie en rooster de botermakreel in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen net gaar.
    Keer de vis halverwege om.
    Knip de tros met in vieren bestrijk de tomaatjes met rozemarijnolie en rooster ze in de grillpan in 3-4 minuten mooi bruin.
    Leg de stukken botermakreelvis op 4 warme borden
    Schep de tuinbonensalade ernaast.
    Leg op elk stuk vis een trosje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
22 kcal
1%88 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Makreel met tuinbonensalade