Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Snijd de in kleine stukjes en week deze in lauw water.
    Snijd de zeer fijn.
    Neem een dun stuk vlees dat gevuld en opgerold kan worden.
    Laat het varkensnet weken in koud water.
    Giet de af, droog ze en hak ze fijn.
    Verhit 30 gram in een pan en rooster hierin de totdat ze kleur krijgen.
    Doe de knoflook en samen met de knoflook, wat , , , de en wat in een mortier en stamp het mengsel zorgvuldig fijn.
    Snijd de rest van de in kleine stukjes, werk er de gestampte specerijen door en smeer het lamsvlees in met deze kruidenboter.
    Kook de half gaar.
    Spoel de af met koud water en droog hem in een doek.
    Meng hem met de gehakte , de , de fijngehakte , wat tijmpoeder en de rest van de kruidenboter, zodat er een homogene vulling ontstaat.
    Droog het varkensnet af en spreid het uit op een handdoek.
  2. Leg er de op in de vorm van een cilinder die de lengte heeft van het vlees.
    Rol het varkensnet er omheen.
    Bind het vlees om de vulling goed met touwtjes vast.
    Zet het vlees in een oven van 200 graden C.
  3. op een treeftje en laat het 30 minuten braden.
    Leg het op een voorverwarmde dienschaal.
    Voeg wat citroensap bij het lekvocht en meng het goed op hoog vuur.
    Laat het geheel in koken en voeg naar smaak kruiden toe.
    Giet het vocht over het vlees en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
522 kcal
26%2088 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
62 g.
24%248 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsfilet met rijst en abrikozen
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Lamsfilet met rijst en abrikozen