Laksa Goreng (gehaktballetjes met groente)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de taugé schoon en laat deze uitlekken.
    Maak de schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de schoon en pel deze.
    Maak de schoon en snipper deze heel fijn.
    Maak de schoon en pers deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Snij de peterselie fijn.
    Kook de hard.
    Pers de en bewaar het sap.
    Verhit wort in de wok en bak 1 aan tot deze licht bruin zijn.
    Haal de uit de wok en laat deze op keukenpapier goed uitlekken.
    Meng in een kom het gehakt met een , een beetje van de , , , en een beetje .
    Schep het geheel goed door tot een homogene massa en zet dit voor een paar uur op een koele plaat zodat de kruiden goed in trekken kunnen
    Week de en 20 minuten in warm water
    Bewaar het water van de en .
    Maak kleine balletjes van het gehakt en bak ze in wat rondom bruin.
    Doe de rest van de , , , en en de erbij en roerbak tot de goudgeel is.
    Roer de taoco erdoor en daarna de .
    Bak de heel kort mee anders kunnen ze taai worden.
    Doe tenslotte het water van de erbij en schep de taugé erdoor.
    Breng het geheel op smaak met , citroensap, peterselie en ketjap.
    Garneer met de hardgekookte en gefruite uitjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1658 kcal
82%6632 kcal
Vetten
51 g.
73%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Laksa Goreng (gehaktballetjes met groente)