Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
  2. De eigeel van het eiwit scheiden.
  3. Voeg bij het eigeel, gesmolten boter en en toe.
  4. Goed roeren totdat het een mooi mengsel wordt.
  5. Als je het eiwit stijf hebt geklopt, voeg je het toe aan het mengsel.
  6. Dan voeg je de toe.
  7. Dan langzaamaan het toevoegen door een zeef uiteraard!!
  8. Goed mengen, dan bij doen, weer goed mengen.
  9. Dan kan je het in een mooie taartvorm doen.
  10. In de oven voor ongeveer 25 minuten.
  11. En smullen maar!
25
25
25

Variaties op Kwarkcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kwarkcake
VariatieAantalGang
Kwarkcake met vruchten1Taart en gebak
Kwarkcake1Taart en gebak
Kwarkcake met gekarameliseerde nectarine1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kwarkcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

25 min is dus veel te kort :) doe m nog even 10 min terug in de oven en dan is ie denk ik wel goed. (in totaal 50 minuten gebakken op 180 graden) nu nog afwachten hoe hij smaakt.
Sandra 20 februari 2013
Ik heb er nog een verse appel doorheen gedaan, heerlijk gesmuld.
Jeanette 21 april 2012
Ik ga hem dit weekend proberen te maken, ziet er in ieder geval lekker uit. Ik ben niet zo voor aardbeien, maar zoals zegt, je kan evengoed iets anders nemen... Bedankt voor het leuke recept!
tijgertje 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
328 kcal
16%1968 kcal
Vetten
8 g.
12%48 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%156 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarkcake
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Kwarkcake