Ingrediënten

+ -
print

Bruine laag:

Witte laag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Neem 8 vormpjes met een doorsnede van 12 cm.
  2. en vormpjes van 18 cm.
    Vet de vormen in met wat boter.
    Klop de roomkaas luchtig.
    Breek de chocolade eventueel in stukjes.

    Donkere laag:
    Verwarm de boter in een pan en smelt de pure chocolade.
    Roer de chocoladepasta er door.
    Klop de eieren met de suiker romig en roer het chocolademengsel er door.
    Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel.
    Schenk het beslag in de vormpjes van 12 cm., bedek ze met bakpapier en stoom ze 15 min.

    Witte laag:
    Verwarm de boter in een pan en smelt de witte chocolade.
    Roer de roomkaas er door en zet dit apart.
    Klop de eieren met de suiker romig.
    Zeef de bloem en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel.
    Roer dan het kaasmengsel door het deeg en roer het geheel goed door.
  3. Vul de vormpjes met een dun laagje wit deeg, dek ze af met bakpapier en stoom ze 10 min.
    Neem de donkere laag uit de vormpjes en leg die op de witte laag in de 18 cm.
  4. vormpjes, schenk de rest van het beslag in de vormen en stoom nog eens 25 min.
    Laat de koeken op een rek afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • pure chocolade, bakpoeder, chocolade, bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eieren
  • boter, pure chocolade, roomkaas, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, roomkaas, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
331 kcal
16%3972 kcal
Vetten
23 g.
33%276 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kue kering coklat (gestoomde koekjes)