Kruimelkwarktaart met rum rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de en rasp de buitenkant van de schil.
    Maak de schoon, laat ze uitlekken en meng ze met de .
    Afgedekt minstens 2 uur laten trekken.
    Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in.
    Scheid 1 ei.
    Verwerk de , het , 100 gram , 1 zakje , zout, de in blokjes, 1 eierdooier en circa 2 eetlepels koud water met de deeghaak tot kruimels.
    Druk 3/4 daarvan als bodem in de vorm.
    De bodem en overige kruimels in de koelkast zetten.
    Laat de mandarijnpartjes en de uitlekken.
    Klop 3 , 1 eiwit, 150 gram en 2 zakjes schuimig.
    Voeg de kwark, de , de maïzena en de sinaasappelrasp toe.
    en mandarijnpartjes er doorheen scheppen.
    Strijk de mascarponemassa op de kruimelbodem.
    Verdeel de rest van de kruimels met de hand over de massa.
    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden celsius in 1,25 uur.
    Laat hem 20 minuten in een uitgeschakelde oven afkoelen.
    Haal de taart uit de oven uit de vorm en laat hem volledig afkoelen.
    Bestrooi de taart met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, magere kwark, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, magere kwark, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1236 kcal
61%4944 kcal
Vetten
65 g.
93%260 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
68 g.
75%272 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruimelkwarktaart met rum rozijnen