Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. De olie verhitten samen met de boter en laten uit bruisen.
    Niet laten kleuren!
    Hierin de even zachtjes smoren en 3,5 eetlepels toevoegen.
    Op laag vuur door elkaar roeren totdat de gaar is.
    De laat dan los van de bodem.
    Nu geleidelijk aan de koude erbij gieten en blijven roeren totdat er een gladde massa ontstaat.
    Ca. 10 minuten op laag vuur door laten koken.
    Vervolgens de en erdoor mengen en op smaak brengen met en .
    Het geheel in een beboterde schaal gieten.
    Even laten afkoelen en afdekken met plasticfolie.
    Vervolgens in de koelkast ca. 2 uur laten opstijven.
    Daarna het mengsel in twaalf gelijke hoopjes verdelen en er kroketten van vormen.
    Rol de kroketjes door de rest van de .
    Haal ze daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het .
    Zorg dat de kroketjes aan alle kanten zijn bedekt.
    Op een schaal leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast op laten opstijven.
    Vlak voor het gebruik in hete of in frituurvet goudbruin afbakken.
    Serveer met en partjes.
25
25
25

Variaties op Kroketjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kroketjes
VariatieAantalGang
Aardappelkroketjes3Aardappelgerechten
Indische aardappelkroketjes2Hapjes
Garnalen kroketjes1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • roomboter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
77 kcal
3%924 kcal
Vetten
4 g.
6%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
2%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kroketjes
  • Home
  • Recept
  • Hapjes
  • Kroketjes